Tuesday, April 24, 2012

* Dah Selamat.... *

Salam...

Lama tak menulis.. tiba-tiba rasa rindu nak menulis... sekarang tgh counting days lagi.. THis Friday is my last day working in "Kilang Kicap" after 2 years of sevices.. ok laa tu 2 tahun... stakat ni..ni paling lamee i bertahan.ngehngehngeh..lepas ni jadi housewife kejap 2 minggu.. then baru start keje balik..

whattttttttttttttttt?? houseWIFE?? ngahaha...
yeah yeah.. Alhamdulillah..selamat sudah bergelar isteri kepada ketua kelas ku...hahaa..

tak sangka sungguh....dulu satu sekolah tak der pon rapat dgn Bojeng nie... tup tup.. kawin ngan dier.. tu la namenye jodoh.. kita merancang jer.. Tuhan yang Maha Berkuasa menentukan.. itu pon ader jugak manusia2 yang tak paham.. nak jugak tentukan jodoh anak2 dier.. anak2 buah dier.. cucu dier.. korang belajar agama.. tapi benda basic pon kedaung..tak paham hakuu..

sebenarnye perjalanan nak sampai ke jinjang pelamin ni banyak dugaan.. Alhamdulilah my parents merestui jer hubungan kami berdua.. tapi yang sok sek banyak cerita.. org sekeliling lah. especially saudara marah.. tak tau kenapa harata dan pangkat tu jadi pengukur kebahagiaan untuk dorang.. nak difikirkan secara positifnya.. mungkin dorang taknak anak2 dorang susah di kemudian hari macam dorang dulu2.. susah.. skang dah senang sikit..lupa diri..opsssssss...

I pon bukan laa dari keluarga berada mana.. sederhana jer.... so tak pernah lah terlintas di hati nak rase kaya cepat... and kene carik lelaki kaya raya. nak best from keluarga yang tido atas duit... hurmmm... mungkin sesiapa yang dapat suami bergitu adala bonus.. tapi itu bukan laa pengukur untuk dibuat suami... yang penting si suami mencita kita sepenuh hati dan boleh menyara kita nie haaa... boleh bg makan... bg tempat tinggal.. bagi handbag.. #eh #kbye...

tapi tidak pada sesetengah makcik i... mereka berfikiran sgt kolot... start dari merisik.. bawak ke tunang sampai ke kawin... toksah cakaplaa. fitnah..caci maki..perli.. semua ader... sampai tahap ke ilmu sihir pon hado... sedih? dah tak tau nak sedih cemane.. kecewa..... tak boleh ker dorang ni mendoakan jer kebahagiaan i? takleh? tengok anak buah bahagia..dah la kan.. tak der plak aku mintak duit kt ko nak bawak kawin ke apeee.. dorang nak menghulurrrr lagi laa takderr.. tau KOMPLEN JERRRR!!!

haish... biler pikir2 balik..mmg rase sakit jiwa.... sampai satu hari lg seminggu kot nak kawin... terussss menanges cam mati mak jer... *mak i ler cakap..* stresss hokay.. takyah diet sesusah... badan surut sendiri.. skang dah kawin hamekk koo.... dier naik plak sendiri..chittttt...

tak tau la kenape yer.. mmg dijamin bahagia ke kawin ngan anak2 dato'.. anak2 tan sri..kerabat2 diraja? bahagia diulit Birkin..  Chanel.. etc etc..?? kalo kawin ngan org2 biase ni..mmg tak bahagiaa eh?? nanti ko merempat tepi jalan eh?? 

i pon mmg suke la apakai branded stuff..sape yang tak suke? kerat jari laa sape yang cakap.. "i tak memilih.. tak berjenama pon i sukee..."..tipuuu.. mmg laa some of things kita tak kesah jenama Ah Tai pon pakai.. tapi handbags mostly sumee nak yang high end brand kan???? eleleleleee..tipu laa kate taknak..puiii..ahahha

My husband knows my passion on handbags.. so dier takder masalah... dier kate kalau dier mampu dier boleh belikan.. setakat ni belom nak mampu kan.... :) so sejuk laa hati sket..ngahaha...at least dier takder laa guna duit mak pak nak bg anak org makan kee kesenangan ke.. dier independent..itu yang membuatkan i terpaut ..eceh ceh cehh..

sebab boleh dikatakan ramai jugak lelaki yang still depend on their parents kan... taknak usaha lebih sikit nak dapatkan rezeki lebih.. tapi tidak pada Bojeng.. i nampak kesungguhan dier nak ubah cara hidup sekarang kepada masa depan yang lebih cerah.. supaya boleh beli bini dier handbags banyak2.. ngahahaa... #eh..

yang penting suami tu ikut citarasa korang laaa .. tapi cinta jee tak cukup derrrr... kene laa tgk org tu stabil ke takk.. cinta takkan bagi kita kenyanggg.... takkan dapat bayar bill.. takkan dapat bayar duit skolah anak.. ..so dr situ nilai laa seseorang dan pikir laa jauh.. jgn pikir dgn keadaan sekarang.. mungkin hari ni org tu kaya raya.. 5-10 thn akan datang kita tak tau kan...

my principal.. biar la susah sama2.. senang sama2.. so dr skarang dah belajar susah sama2.. then nanti dah senang... kita rase best.... taknak la sekarang senang.. then nanti tetibaa susah .. dah meroyan2 x dpt nak beli Balenciaga lagi... kene beli Bonia jer.. #eh.. ngahahhaa...

so kalau ader yang mengalami pengalaman same ngan i nie.. kita jgn hirau cakap org.. sakit mmg sakit... tapi semua kene kuat.... buat dekkk jer... sebab mereka2 ni takkan puas hati..sampai bler pon tak tau.. Ni rumah dah siap..pahat still bunyik2 lagik..so lantak pi laaa...dorang bukannye takde anak yang nak kawin nanti kan.. so kita tunggu dan lihat..

dunia ni bulat.. skang ko kat atas mendongak kelangit. lupa nak tengok daratan.. nanti dah kebawah menjunam.. aku gelak2kan ajer..

:)





1 comment:

atty's said...

harap kty tak terlambat nak ucapkan selamat pengantin baru,semoga yan bahagia hingga akhir hayat..amin