Wednesday, April 25, 2012

* Changes *

Salam all..

After nak dekat sebulan kawin nie kan.. rase perubahan kat diri tu ader tau.. dier jadi automatic berubah.. kagum jugak laa..tak tau laa nak kate psychology ke aper ke kan..tapi macam kerajinan tu dah meningkat.. tetibe rajin bangun pagi... Subuh mmg awal laa..takder laa selalu Subuh gergasi jer manjanggg... ngahaha.. paling terkesima ko... ari tu bangun tido pagi2.. lepas Subuh terus turun gi sidai kain laa.. g basuh kain laa.. UNBELIEVABLE.. kagum nokss dgn diri sendiri..nak masuk 26 tahun hidup ni la kan.. ni laa 1st time mmg dedicated sungguh g basuh kain ampai kain.. siap basuh lantai ..mop skali..kemas dapur.. perghhhh...

and masak tok hubby adalah best.. nak2 tengok dier makan bertambah2.. ngahaha.. *ke terpaksa habeskan? ;b*

Seronok sebenarnye dah kawin ..tapi org kate mmg laa pengantin baru mmg la arase kemanisannye... tunggu laa beberapa bulan.. beberapa tahun.. nanti pahit dier kite jumper jugak..time tu laa nak mencarik kemanisan rumah tangga tu balik mmg kene berusaha sungguh2.. so setakat ni kalau boleh mmg try laa nak berusaha mengekalkan kemanisan rumahtangga tu kan..

tapi ni lom betol2 tinggal serumah lagik.. (T_T)..ahhaa..tak tau laa ape rupa nye yeoppp kalo tinggal berdua nanti... because now im in Melaka and he's in Putrajaya.. weekend baru jumper... for 2 these 2 weeks jer laa..sebab Friday ni i dah lasttttttttttttttttt kt Melaka.. yeepeeeeeee....

then akan menjadi suri rumah tanggaaaaaaa..... 



for 2 weeks jer.. :b


Insyaallah mid May i masuk tempat kerje baru dekat Bkt Jalil.. yeahaa.. sudah dekat dgn hubby.. so nanti 24/7 nengok muke dier... so kite tgk plak ape ke rupa entry i mase tuu.. senyum2 manis lagi keee senyum pahit?? ngagagaa... hopefully manisss laa sampai ke tua kannn.. pahit sket2 tu adat la kan..

nak kongsi cerita laa...ader laa pakcik ni bercerita... ader 1 couple ni lovingggg sangat sampai ke tua.. dah tua2 pon still panggil yangg..yangg.. sayangg.. auwwcchh... sampai org boleh rase dengki kat dorang nie.. boleh tak? org happy pon org dengki kan... tah hape2 ntah.. org tak happy lagi dorang sukee... so satu hari makcik ni tah cemane jari kaki kanan dier terluka ... so luka cam tak sembuh.. check dkt doc... doc kate kencing manis dier dah 28.. bapakkkkk nyer tinggii... tu kalo kencing memang semut berjimba2 laaaa menghurung... :| ..then doc suruh potong jer ibu jari dier.. then dah ilang ibu jari dier.. tapi tak cukop ibu jari doc suh potong sampai ke peha.. kesiannn aunty niee... 

lepastu nak dijadikan cerita..satu hari tu.. husband dier selak laa selimut kaki dier kan.. terkezurrrrrr ulant cam ulat sampah tu banyak gilerrrr kt kaki dier.. kesian aunty tuuu... lepas tu aunty tu merengek2 sakit..dier cakap..ibu jari dier sakitt.. "tolong picitkan yang...".... (*_*).. husband dier jawab ..."cemane nak picit yangg.. ibu jari tu kan dah takder..kaki sayang pon dah takder nie.."... (-_-) scary tak?

then ader doc lain check kaki aunty nie.. cek darah and all.. kencing manis dier 4.. which is sooo normallll.. so takde kencing manis langsung.. BP pon normal.. (T_T).. ape nak dikata? kaki dah potong tuu.. pastu bawak g berubat traditional.. baru tau ader org aniaya this loving couple.. that pakcik yang ubatkan tu suruh anak diorang pegi kubur kaki makcik yang ditanam kat situ.. dgn izin Allah..bleh plakk ternampakk anak buah dorang memuja kaki aunty tu kat situ.... wutta f kannnn???

tu la kan... pengajaran nyerrr.. zaman skang nie lagi ramai org buat ilmu sihir ni.... so kena amalkan selalu ayat2 pendinging dr ilmu2 hitam nie.. kita nampak org tu senyum je depan kita.. jumper tak kiss pipi tak sahhhhh~~~ wekkk.. hipokrit sungguh... tapi kene la beringat... hati manusia tak semua sama....


:)


4 comments:

obat tradisional asam urat said...

semua akn indah pada waktunya !

Sharidawati Shahrudin said...

sorry i tertinggal keretapi dan lambat wish selamat pengantin baru kat u..baru jupe ur blog dari blog list sawanila...

anyway semoga yg baik2 aje :)

Nadiah said...

Diana Tahniah ye...akak ada add diana dalam fb..nanti approve ye.tq..

Noor Diana Tumpang said...

scary sungguh cerita nih, kebetulan biras akak baru kematian ibu sbb kencing manis jugak