Friday, November 9, 2012

* Check Up *

Salam...

Pheuwhh..smalam pegi routine check up dekat Hospital Putrajaya... just nak follow up on my air ketuban tu kan... sampai hospital around 9.20am.. Masyaallahhh.. ramainyee manusiaaaaa mengandung tunggu giliran.. nak tunggu amik nombor pon pukol 10.15 baru dapat... then tunggu turn tuk check bp, berat and urine dah satu hal..

cer tekaaa nama kene panggil pukol brape??? pukol 11 lebih okehhh... thenn tunggu jumper doc... cubaaa laaa bayangkann.. pukol 1.45 baru dapat jumpa!!! the LONGEST dayyyy everrrr.... nangessss...jumpa doc 15 minit jer.. ko rase nak meroyan plak kan.... huishhh... tapi seb baik ader Bojeng teman kan.. kalo tak..humpphh hummpphhh...
Harus laa camwhore kalo dah tak reti nak buat hapee kann....

Then dah jumper specialist dkt hospital ader appointment dgn klinik plak... haishooo.. lagi kene tunggu sejam nak tunggu kene panggil..tu pon nasik baik takyah amek urine ngan hb dah..sbb kat hospital dah buat..kalo tak..brape lame lagik plak kene tunggu... mengandung ni mmg mengajar untuk bersabar betol..harap2 si Amad penyabar laaa orangnyeee biler kluor nanti.... 

So kt klinik dapat MGTT nye result ... (minum air gula yang last week tu..)...Alhamdulillah sumer ok.. hopefully ok sampai laaa Amad nak kluor nanti..hopefully takder complication ape2... nak bersalin Normal sesangat nihhh....skang amad dah 1.83 kg.. weeehuuu... jangan lebih 3 eh nak.. nak lebih 3kg..tunggu kuar dulu ehh..pastu membesar la koo sebesar mane ko nakkkkk... :)

 Hari ni nak try masak sup ekor ala kedia tomyam..harap2 menjadiiikkK~~~~~~..Bismillahhh~~~

3 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

dah mengandung ?

tahniah...

banyakkan membace tafsir surah maryam...

Amanda Suria said...

dapat baby boy eh nanti..sure secantik ibunya...

Noor Diana Tumpang said...

congrats ye adik... :)