Wednesday, November 7, 2012

* Mom To Be *

Assalamualaikum...

It has been 8 wonderful months  to be married to my beloved husband... how time flies... and today im already 8 Months pregnant..!!! yurppp.. Bunting pelamin yoww..ahaha.. unexpected.. but memang kitorang nak cepat dapat baby.. looking at our wedding videos.. semua pon wish.."Cepat-cepat dapat baby..."..haa amek kooo..memang cepat pon..Insyaallahhh....

how does it feel to be pregnant and soon to be a mom? Tak boleh nak describe... happy... takot..risauu... eh sume ader lahhh...yang paling risau berat badan aa..naik melampau... as for now..i gained 20 kgs dah... yeahhh tuuu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. baby baru 1.7kg.. mak eh melampau2 naik.. choiii...

Cantek kann???
i tau i pregnant when we came back from our honey moon in early May macam tu... we wend to Maldives.. such a beautiful island ahhh... tapi kat sane the 3rd day dah mabuk muntah2... but still cam tak sure whether i pregnant ke tak... dah laa selamber main water sport hentak2 bagai.. nasib baik takde paper... mase balik from snorkeling jer boleh mabuh tengah tgk2 ikan tu.. sampaii je kat jeti terus uwekkkk.. ingat kan sebab letih ke ape....terus kedaung.. start dr situ laa.. ade bau yang leh buat loya...especially food ...
Feeling2 Honeymooners..ngahaha



Dah balik from Maldives..sampai jer rumah..mandi2 bagai.. time mandi aa muntah lagi..sebab kepala pening sangatt denyut2.. then my period pon dah 1 month lambat.. then nasib baik ader pregnancy test kit dapat masa Bridal Shower ari tu.... huuhuhh.. then g amik..test... tgkk terusssss positive... owhh time tu cam..haa?? betol ke?? macam tak percaye jer.... dan dan ari tu jugak terus pegi carik gynae nak check...




Time tu kat Seremban so we just went to Dr. Rekha's clinic.. then scan terus... check ader seketol benda kat dalam tuuu..."hello baby!!".. huuu time tu camm tak tau laa nak cakap apee...rase happy bebenauuuuu...

early pregnancy..mabuk memang agak teruk laa.. kalo lambat makan sikit mmg muntah.. pagi2 mandi mmg kompom muntah... mandi petang ke malam pon muntha jugak.. then certain bau mmg rase loya.. bau Perfume Bojeng pon bleh rase nak muntah.... banyak kalii gak laa ..dah makan..then muntah balik...but biler rase kalo perut  kosong sket n nak muntah..keep on menelan je la pulak.. dahhhhh badan naik macam gajah sudahh...

check dekat klinik kesihatan kerajaan plak..mmg stok kene bebel je laa manjang.. yang nurse2 tu plak nak komplen haku berat naik.. macam la ko kurus sangat?????? pfftttt..doctor pon same.. ader doc tu mmg tgh pregnant..then membebel berat badan haku banyak naik... nak je cakap.. abes doc ni cam gemok je i tgk.. tak naik banyak plak???? ppfftttt lagik..

my little angel...
kalo gi klinik kerajaan mmg sakit ati sikit la.a.sakit hati nak menunggu..sakit hati kene bebel..tapi yang bagusnya dorang check details.. darah air kencing..ape sumer laa..

tapi yang best kat klinik putrajaya nie.. korang tau tak MGTT? nowadays every pregnant woman kene amek..minum air gula.. heard from others..dorang mmg kene minum air gula yang betol2 air gula color putih tu semedang.. tapi kat putrajaya..air gula kitg rase grape... ahhahaa.. ko nak kasi aku minum tetiap minggu pon tak hapeeeerrr..

for now... Alhamdulillah..baby sehat... growth rate dier pon ok... cuma ader masalah air ketuban jee tetibe berkurang..nak kata leaking tak pulakk... hurmm apersal ek leh jd camtu? pegi specialist the doc said nothing to be worried about..but kene laa follow up check up tetiap minggu.. huwaaaaa.....penat ok..nak p check ni kene tunggu sejam 2 jam.. ni la namanya pengorbanan ibu....nooowww i knowww... *caayaangg makkk!!* hihih..
ni 4-5 months kot..



Ni before puasa.. bam bam bommm kan?
huwaaa.... kebabommmm!!!
due insyallah 2/1/2013... but instinct merasakan dalam ujung tahun jugak dier nak keluar nieee... takper..asalkan selamat dan sehat... syukur sesangat dahhh..

Gender???? huwaaaaaaa.. at first kitrg nak surprise..yer2 laaa g 3d pon tak scan gender tau... sampai ke Annur.. doc scan..tak sempat nak ckp ape..dia dah kluar statement "Haaa ni telur dier eh..ok... Baby boy eh nie..."... (T__T)
Haa ni paling latest nye gambor... sooo Mak Buyong kheennn... :b
But ader jugak hikmah dier..sebelom tau gender tu.. kitrg membeli barang mmg agak susah laa kan nak pilih color..amek color universal jer.. hijau..coklat..putih... tu jer laaa...dah tau gender nie.. macam senang sket..and excited terlebih pon ade..sebab Bojeng dok panggil2 Ahmad jeee tau.. kalo laaa yang kat dalam tu Nur.. kuar2 dah jadi tomboy hagak ehh...hohoho

Last weekend ader baby fair dkt PWTC kan.. so dah beli dah sikit2 baju dier.. tempat mandi dier.. diaper clothes dier..wahh kau.. rajin plak nak membasuh nanti? ngahahaa we'll seeeee... but this end Nov ader lagi baby fair dekat Midvalley.. haa tuu nak kene p carik barang2 mandi dier.. pampers segala... huishh dah makin dekat ni rase nervous plak... mintak2 sangat beranak normal.......aminnnnnnnnnnn....






















3 comments:

zuramira said...

comey je sis mngandung..hope sume slmt. amin. :)

Madi @ Aed said...

tu la..mabuk2 tu yg buat kite mknnnn je tu..xnk bagi loya perut kosong..pastu bdn trs jd mcm kene pam..xpe yan..lepas b'salin kurus la tu..hehe

gudlak mommy to be..jg diri n baby..:)

UmiMia said...

eh...blog ni update 7 bulan sekali yer....