Monday, November 24, 2008

(TT)

hai everyone.... nothing much to update....lust Sunday went to Ulu Yam for a picnic with all the girls from my batch.... ill talk about it later...but for now...just wanted to mumble jerk...hhehee.... so...i wanted to talk about heart..'hati'...sometimes kite kate..kite kenal org tuh.. but do we REALLY know that person?? luar dalam kenal??? bullshit... no such things babe... hati nie lain..hati masing2 lain...susah nak tau aper kate hati kan??... in my opinion...hanya kita and Tuhan ajer yang tau...... kadang2 ape yg kite rase...and aper yg kite luah..and aper yg kita buat... tak sameeee dgn aper yg ader kt dalam hati.....

so.... even myself rite now.... im confused.... what my heart says??what my truly heart says?? i wanted to let go of certain things...to forget about something..something that is soooo important to me.... my past....and 'someone'..

moving on to the next chapter of my life.......it sounds freaking easy..but it's hard... it's reaaaally reallllly hard for me...but boleh ke nak move on??? hurmm...i reaallly want to move one ok... seriously nak... tapi nape susah sgt eh?? i just cudnt open my heart to anyone.. but everyone keep saying..."u've got to move on... give it a chance...".....if it's simple as that....... i'd take one step forward and not looking back dah...... but still I'm stuck....i took one step...but i keep looking back.... shiiteeee....

it's hard to make a choice..to make a decision... we just donno what's gonna happen next... we just need to take the risk.... life is all about risks............................................. enough said......

19 comments:

Ollie Capollie said...

A wise man makes his own decisions... an ignorant man follows the public opinion... (although u not a man... hehe...)

Hotmama said...

Bunyi cam frust je ni dik.Ala..jangan macam tu.its okay,take ur time.You still young,and u still have a lots of time to choose the best.Apa-apa pun,I wish u luck for your future.

Anonymous said...

diana, life is simple...dare to take risk and you won't regret if you make a right decision.Kenal dulu serapat yang boleh then try to accept...kalau dalam hati ada terdetik...for sure he is the one you are looking for..

nujum said...

huh ni sorg lg :p just tell him how u feel & take ur time.. if hes sincere he'll wait.. if hes not, u got nuthing to lose.. if he waits & later2 hes tired of waiting.. still u got nuthing to lose..

padi said...

Yup..you rite about only Allah knows wut zahir and wut hidden inside u. so first, we cannot be hypocrite to our God which is worship Allah Alone. we have to remember that everything we did and thought Allah know better..even better from urself..so we as human are so weak..the only thing that we can do is hoping from Allah in all our actions and matters. Allah already gave us ability to think whether its good or bad. Its up to us to use that ability the rite way. Allah is the most merciful as Allah still didnt count the bad thought as a sin but already count the good thought as a reward. tawakkal kat Allah byk2 dan InsyaAllah Allah will show u the way..If Allah want good to someone, Allah will gave him/her plenty of knowledge..We as muslims can only pray to be part of it and have to check our aqidah/tauhid always..the only thing that we have to be sure is that Allah already made the heaven and earth and whoever live for Allah's sake will get the rewards. so, rajin2 la buat good deeds sbb kita belum tahu good deeds mana yg Allah terima. Life is about learning and get as much knowledge as u could while u still can. Allah is the best planner ever and Allah only want good things for His creations and especially His believers. WaAllahuA'lam.:)

shasha_ieda said...

ollie capollie..u not a wise man..but ignorant man..cz follows the public opinion my dear xbf..hu3..

diana : persoalan haty x siapa tahu..haty ni halus..ble kita x move on dear..lg pahit kite telan..ya it's so hard..like crazy woman waiting died..mcm mayat hidup sumetyme..ya..ble kita try to step forwd n not to looking back..pde mse sama..ble tdo u akan rse rmber the memory..pahit kan..tp ble lgi kite kedepan..kita akan rse pahit tue sbnrnyer adalah madu..ramai yg lebih syg kita..jgn krn sesorg itu..kdg2 buat kita bingung..hanya DIA(ALLAH)..tempat kita merayu..utk lepaskan ape yg ade..utk merayu..hntikan memory itu..now also i try to forget the past..bcz it's hurt so much!!...
pjgnyer comment..sha ckp mlalui pgalaman sha..gud luck dear..nice to meet u..

Budak Muke Jahat said...

Diana.. Lebih elok rasanya aku menggunakan kata gantidiri 'aku' pada kau.. bukan bahasa kasar bagi aku sebab aku berdoa ngan tuhan pon menggunakan kata ganti diri seperti itu.. :)

Walaupon aku tidak mengenali kau.. tapi aku amat mengenali seseorang yang kau maksudkan.. Beliau amat menyayangi kau.. Kalau kau tanya pendapat aku.. Aku akan dapatkn apa yang aku mahu.. Mengalah adalah lemah.. Jgn mengalah Diana.. Jgn Mengalah..

-Pandangan Dari Rakan Baru kau-

Loyai_Drift said...

Diana.. benarkan aku gunakan kata ganti diri 'aku' pada kau bleh.. sebab aku berdoa pada yang maha esa pon gunakan kata ganti diri 'aku' & 'kau' padanya... tak kasar rasanya..

Diana.. walaupon aku tidak mengenali kau sangat.. tapi aku amat mengenali seseorang yang kau maksudkan.. dia..?? si-dia memang menyayangi kau Diana.. itu kata hati Diana.. Kalau kau tanya aku.. Aku akan pastikan aper yang aku mahu aku dapatkan.. seribu daya Diana.. Seribu daya.. Mengalah adalah tindakan orang yang lemah Diana.. Jangan Mengalah.. jangan mengalah.. aku tau kau wanita yang tabah..

sam said...

hai.. hidup ini mudah je, ikut kata hati dan berfikir secara logik dan matang, barula hidup kita sentiasa ceria.. senyum la slalu.. :-)

vagg. said...

life is a learning and risk taking process sis

padi said...

btw u will get the reward from Allah for being frustrated as u has to sabar :)

Diana-k said...

thank u all.....
much love...muuuaahhhss!!

katakku terbang tinggi said...

dah abis dah dorg goreng....ak xtaw nk tulis ap lg...nk tmbah satu je la kat ko..

...JGN TGGU LAMA2 NNTI LM2 DIA DAMBK ORG....

keh3...

* ayu * said...

setiap dugaan ada hikmahnya yang..

lagipun, kalau dh jodoh, tak kemana kan?

take care..
and if u nid a stanger..i'm always here..

*hugs*

adenium said...

diana... we know ourself better kan... dont simply closed the door without open another windows... if u think this is not rite for u.. it might not for u ... tapi mesti ada bahagian kita kan...but ALLAH KNOWS all... jangan sedey2 ye...

Anonymous said...

bunyi masam sedih saje blog entry kali ini...
wahai adik diana..memang betul comment yang diberi oleh blogger yang lain...ape pun yang adik fikir jangan sesekali membuat keputusan terburu-buru kelak memakan diri..banyak kan beristighfar...dan jangan sesekali pilih jalan untuk berbahagia diatas penderitaan orang lain...kerna jalan itu mungkin tidak akan membuatkan adik bahagia...ingatlah kebahagiaan itu akan datang bile tiba mase nya...hidup masih perlu diteruskan dan dinikmati selagi ada keluarga dan sahabat andai menemanimu disisi...insyallah

maDemoIseLLe rFa said...

hai yan...
sounds serious ur blog entry...
hurmm...well sbg kaum hawa...
diharap yan menemui kebahagiaan yang yan cari selama ini

andai ditakdirkan juduh bersamanya terimalah seadanya, jika sebaliknya redha menerima qada dan qadar

Anonymous said...

diana yang cute,

adapun dalam hidup ini telah ditakdirkan wanita dipasangkan dengan lelaki dan begitu jugak sebaliknya.JIkalau adik diana merasa tertekan kita telah diajar untuk memohon padaNya utk meminta petunjuk.Tidak salah untuk kita menerima seseorg dalam hidup seandainya ada secebis rasa sayang dalam hati..bak kata pepatah...kumpul sikit2..lama2 jadi bukit..erkk betul ker pepatah tuh...wa main taram jer dek...setiap perhubungan mestilah dimulakan dengan niat..dan setiap niat itu tidak boleh diterjemakan seandainya tiada ruang diberikan utk membuktikan kesahihannya.Oleh itu dek..tidak salah utk memberi ruang kepada seseorg utk hadir dalam hidup setelah adik yakin dan bersedia utk sidia menterjemahkan niat sucinya..ada pendapat mengatakan..biar org menyayangi kita daripda kita menyayangi orang tanpa penghujung...

jaga diri hiasi peribadi Diana erkk...

==V==

Diana-k said...

kak ayu and kak sid: uwaaa nak lepakkk laaaa ngan akak2 sumer....sob sob...

to both anonymous: thank u!..:)

rfa: (",)