Tuesday, September 23, 2008

IFTAR at JW Marriot...


Ari tuh (dah lame kot..hiks..) me and few close friends of mine went to JWM for berbuka puasa..... wah....if u've made a reservation u have to pay first before 3 o'clock on the day u nak buka puasa tuh...kalo tak...tak dapek laa nak makan kan...hiih... so i with one of my friends pergi laa dulu nak kejar kol 3 tuh kan nak bayor... the price is rm62.10 per pax... tapi kol 3 stuck lagik kat jln sultan ismail..wah...org hotel pon dah calling2 nie......kl kan kalo tak jem tak sah kan.....

time 1st day raya jer eh lengang? taknah la plak lalu kl time 1st day of raya.... back to the story la kay...hiks..suke melilau2 citer tah mane2 kan..hihih..ops... then i had to call the office laa ckp..lambat sket sampai becoz of the traffic jam...sib baik dorang kate dorang bleh hold.. sampai2 jer...stuck kt bukit bintang plak... eeeeee...geram tau kalo stuck kt BB nie...coz... u dah nampak the bulding....if u walk to the building from ur car like 1 min jer sampai.... tapi becoz dah stuck kt traffic jam...aishh mengucap panjang jerrk nampak JWM tuh....slalu kalo nak gi pavillion pon cam tuh gak..tinggal 4-5 langkah jer nak sampai..tapi stuck nak dkt 1/2 jam kat dpn pavi..still tak leh nak msk parking..haishh....mengucap lagik..(wah baguss kan..mengucap je keje i kan..hihihi)

then...after got parking kat pavi...terus berlari2 anak p JWM..eh takder laa lari sgt pon..sempat gi toilet bagai..hiks... after made the payment..teruss pergi ke "rumah kedua" i..hihikk..a.k.a pavillion..tak tau laa naper..tapi sukee bangat laa hang out kat situ..shopping...watch movies...maybe tak ramai org kot... so cam best... tenang jer..... kalo klcc tuh..adoi la kan..ramai takyah cakap.... belom midvalley lagik....huishh...poning palo den....

then both of us pi jalan2 sambil nak tunggu yg the rest datang.. then we decided nak watch movie....uwah....sempat lagik kan...tapi time tuh dak kol 4.30 kot... tapi redah jer kan. ..becoz dah tatau nak wat aper.... so we watched "The Other Boleyn Girl"...aish... boleh tahan laa citer nyer... hiks..just wanted to fill in the free time tuh kan... scarlett johansan jadik baik dalam nie while natalie portman jadik jahat ah dalam nie.... eish tak sangka la plak...royalty British cam tuh keturunannyer.... korang g aa tgk kalo nak tau sejarah cemane dapat Queen Elizabeth 1 tuh...huhuhu.....

unexpectedly the movie abis around 7.05 kot...wah.... sket lagik dah nak masuk bukaa..per lagik...berlari2 anak (ni memang betul lari anak la kan) p JWM..yg the rest dah sampai n dah amik food pon.... we all berdua jer baru terhegeh2 nak ngamik food.. byk sgt choices sampai tatau laa nak amik aper dulu kan... org ramai jerk...mostly org2 kerja la kan..company buat buka..kitorang yg students ni terase cam alien plak kat situ...hikss......pas makan snapshot time la kan....x smpt nak amik gambor food coz...banyak sangat makan..tatau nak tangkap gambar mane satu..boleh??..tapi teh tarik dier is the bommbbb laaa....best bangat.....

me and suraya..one of my close friends in uia...currently she's taking law...aish...cemane la ko jadik lawyer nanti su eh..huuhuhuh...

dah kenyang..tapi tak reti2 nak balik....

sian abg waiter tuh....tgh bz2 kitorang suh gak dier tlg amikkan gambor kitrg...takper la kan for customer satisfaction gitu...hiiks...

wah...pas buke...terus gi pavillion balik...best kan toilet dier?? cermin nyer sgt besarrr puas ati..tayah rebut2 ngan org len nak tgk cermin....hihihiks...



4 comments:

ayusolo said...

helllooo..salam singgah...bestnyer berbuka reramai bersama kengkawan...how i miss time kolej dulu...huhuhu...:)

padi said...

err...pavillion tu kat mana? saja nak tau sbb x tau..:)

Diana-k said...

kak ayu: thanks singgah....hiks... tuh laa time uni ni je aa nak p buke reramai kan....hiks...

padi : pavillion dkt bukit bintang, kl

padi said...

Owh kat bukit bintang...terima kasih..:)..sorry tanya sbb sy bkn tau jln kl..nanti sesat..huhu