Friday, July 22, 2011

* Nasi Kandar Line Clear *


yer saye suke makan....sebab tu entry penuh nak makannn jer...hiihihihks..

ari tu..(siap dah luper biler...)...i went to Penang for a business trip.. semalam jer pong... so dah sampai Penang nie..aper jer lagik nak makan..kalo tak nasi kandar dier yang sepah2 nyer banyak sampai migraine tak tau nak pilih mane satu nak makan..pffttttt.....

so ader a few choices... Line Clear, Beratuq, Kayu or Kapitan.. so i asked few of my Penangites friends..dorang kate try Line Clear..so try la dulu..kot nanti next time pi beratuq plakk..(ntah biler la next time tu nyer hai.....)..

so my cousin working in Penang..so dier jadi tourist guide yang tak berapa nak guide sangat la kan.... so dier bawak laa p makan Line Clear... tanye dier mane satu sedap..dier pon tak tau.. hampeh jer.... tapi before makan tu..kitorang layan nora elena...ngahaha..dah la i puase.... boleh tahan tgk kat tonton tuu..sebab termiss ater flight kol 7 kan..pheuwh... tau2 dha melayan..kol 10 okk baruu makan!! dah la i puasee ari tu. perghh.. puasa selama 16 jam.. bagus betui....(wah tetibe tukar slang utagha naaaa..)

baru ler tau..Line Clear ni kt celah lorong jer..pastu pi laa tgk dier serve food.. amekkkk ayam goreng dalam periuk tu..dier pilih2 pakai tangan dier jerrrrrrrrrrr.. (-_-)... time nie tekak dah kembang..tapii..dha dtg jauh2..takkan nak p makan mee grg plak... soo.. kita teruskan makan dgn bacaan Bismillah.....(dalam hati doa banyak2 jangan sakit perut muntah belahak keesokan hari plak..(T_T)

||Sebukit nasi tapi i berjaya habeskannnnnn seorang diriiii...||

guess what? lauk i amek ayam goreng jugakkkk..ngahhahahaa.... kembang tak kembang aa tgk dier pilih2 ayam sauk2 pakai tangan JER.... damnnnnnn....time tu menyesal lak tak gi Beratuq..padahal time tu dah lalu dah but it's not even 10pm (since it's only open at 10pm) ..org dah start beratuq okk.. ape ke giler..dadah aper dier masukkan dalam lauk dier tuuuuuuu....

||Ayam goreng hasil tangan mamak line clear....gulppp.. (0_0)||

tapi takper la..bulan 10 insyallah datang sini lagi...sebab my cousin ni nak bertunang..so kene laa p hantor dier ke Penang ater bakal tunang nyer orang Penang.. hahah bergado la korang nak raye nantiiiii..balik mane duluuuuu~~~~ kuikuikuikui..

||Tourist guide yang tak brape nak guide sangat..||

i takyah gado2...balik hari pon takperrrrrr.. untung kawin org senogoriii~~ :))

6 comments:

rasp said...

i prefer beratuq....
tapi yg tak menahan tu sbb mmg kena beratuq baiiikkk punya panjang kan...

mMoOnN aAlLeEaA said...

ayam goreng line clear sedap.pejam mata jelah...lea hari tu sanggup beratur sejam pasal line clear ni

Pocket said...

so amik ayam sayur kobis tu n daging itam yek?
brapa inggit kena tu?
jap jap!! bagi pocket bajet!!

skali ngan papedom n minum RM10.8!!

btul tak? :D

awak tak review lansung rasa makanan nyer :( so sedap ker tak?

Diana-k said...

Kak rasp: huishh next visit..kompom g beratuqqq..

ailea: haha mmg pejam mateeeee...uish lame nyer beratur... tapi takper..berbaloi2..

pocket: alamak..luper plak nak cakap..hehee ok best bleh tahan..harga tok 2 org makan dalam rm18 camtuuu...

Anonymous said...

salam,i cadang next time u gie hameediyah..mmg bestttt..

Diana-k said...

anonymous: dimanakah hameediyah tuuu???