Monday, December 15, 2008

Minyak atar a.k.a minyak wangi...

Tahukah anda minyak atar tu bermaksud minyak wangi....?? sebab sometimes kita ingat minyak atar itu adalah minyak atar la.... kan?.. ni pembelajaran bahasa arab ke aper kan....kehkehekeh....

my mom and diana-k....

with my cousins......

last week i went to Sunway with my mom and my aunty and her children .... after i sent them off to Sunway Lagoon....me and my mom teruss mengular ker Sunway Pyramid.....then masuk kedai perfume arab niee...auuwww...waanggiiinnyerrr..... this is my first time laa masuk lam kedai perfume arab nie kan... so belekk telek..bau cium sedut...huuurrmmm....best best.........wah rase cam kat arab country laa plak beb...

nih la kedainyer.....Arabian Oud....

yang atas skali tuh..the pure perfume aaa org tuh kate..botol kecik yang cam botol minyak atar slalu kite beli tuh kan dah rm400 harganyeee...*pengsan*...tapi org arab slalu beli jenis yang ni lah...

seriouusss banyak giler bauu best2... yang maca essey miyaki pon aderrr...ko tak cayee?? cayee laaa u ollllsss... the best part is......ader yang non-alcohol!!! haa leh bawak pi smayang...... and the most important thing laa kan...long lasting...2 hari pakai tak ilang bauu..(oopss....mati laa exaggerate terlebih sudah.........kihkih)... kire nyer 12 hours bau tu still ader laa kan....slalu perfume biase...7-8 hours dah abis ..tinggal bau masam jer kan........hahaha.. hah niee....pagi pakai....nak tido ader lagikk laa baunyer.......hurmm...sedaaapp...


but price dier mengucap sket laa kan....tapi ader jugak yang standard harga perfume biase yang kite slalu beli tuh kan......but the bottles areeeee sooo unique & "pretty"..itu yang buat mahal kot.... haa perfume cenggini nak buat HANTARAN...sangat laa meletopss okk..(*wink*wink*)

eeee..lawa tak botol dier...this one costs about rm270 kot....(tak mahal sangat la compared to others..)

i suke yang ini..coz the bottle is purple in color..hiks..bauu pun besttt...

aaa botol dier sgt santeekkkk...purple jugak niee....harkss...

haaa yang nii sangat meletopss kay nak buat hantaran..rm600.....harkkss...(menggigil pale lutut pihak laki eh nak beli..hhahaahs...dulikss...)

my mom tgh mengetest bau2an...abang tuh sangat kiut laaa bagik explanation yang very the details gituh....(opss sempat lagikkan...ihiiihihi)

so after this nak tukau angin la plak kan...pakai perfume arab gituu...huurrmm..... wanggiiiiiiiii!!!


2 comments:

*ayu* said...

mmg bau kat sini best yan!
hadoih ... pasal botol hantaran tu kan..akak pun penah terpikir benda yg sama.. nasib la gigil ke apa kan..
:P

Diana-k said...

ayu: harkks...gigil pon dulikkss kan kak...khikhkihkhi