Tuesday, December 30, 2008

PotLuck Party with REDMUMMY.COM-Speech-

aaaaaa kol 4 dah ramai dah org sampaii...... uiii....hati dah dup dap dup dap..sebab bukan ape...ader yang muke tak kenal kan...tapi ader jer bace blog dorang (ayat cover niee..bleh?? mueheheh)....but we all greet mereka cam biaseee and senyuman yang menawan gituu...muueehhe...(jgn muntah ....especially ak!ko jeles kannn!!)....then tanye laaa sape depa kan....haaa baru laa tau ....ooo iniiii laaaaa chotz (motiff tak kenal ko kan...muakakakaka)..contoh jer nie...oooooo ini laaaa ak_0143 (yang ader entry puaka tuuuu!!!...haks..time ni cam ko dah berpuaka je kann???...)

ni laa chotz....mauahhaha

ini laaa ak_0143!!! (amik koo!! aku jajaa muke ko kt blog aku...mmuuahahahahah)..

ader sesape berkenan dgn jejaka 2 org kat atas nie?? available lagik rase nyerr... rajinnnnnn menolong org...rajiinnnnn mengemas...rajjinnnnnn "memasak" a.k.a "membeli"... sumer sokmoo rajin laaaaaaaa....gi laa blog dorang mintak borang....muahhaahaaha..(ader ker borang wehhh???)

nie sumer tgh busy niee...(buat2 busy pon ader nie...hihihihih)

then sawanila.com sampai awal jugee..then kitorang tau laa..oo nie laaaaa family yg menang pi disneyland hong kong tuh.. aaa jelesssss.....anak2 dorang sangat comey ok.. if korang cakap melayu ngan dorang....takder laa respond korang dapat kan..so u guys kena speak in English ok.....tak pon mak dier leh jadik translator gituh....ehhehe....they're soooo cuteeeeeee lah kak!!!

eee geramm ok tgk dak niee....

aa dorang bawak tikar sendiri....yang x bawak tikar tuh...dok laaa kat tikar yang kitorang sediakan (mata pandang orang2 yang dok kat atas tikar hijau berpuaka ituuu....)

uiiihh..adik2 pandang apee..akak tuh mmg kepochi busy time tuh...mmuehhehe

aaaa buat2 busy lagik niee...

then 4.15PM agak2 sumer dah sampai...dah ready duduk kt tmpt memasing... so we all start laa the majlis...I selaku MC (selaku??apakahhh??) pon mulakan laa tugas ... aiishh kene jerit u olls...sound system takder..(next time kene carik sponsor tok sound system ....aaa haller pon jadik laa kan...)...
"assalamualaikum dan selamat petang sumer...org belakanggg dengarrrr???" (aku tau org2 tikar hijau dok aim makanan...korang tak concentrate aku ngate ape kan...!!)

then bukak majlis dgn bacaan doa......oleh?? elloooo..saper nak bace doa nieee??????? sumer org pon main pass2 jer kan... sirman??? enchekkeaseh a.k.a nizam?? uiiii....sumer tolak nih....mau bace doa makan je nanti ni kang lead by bro zaidi ke muahahaha....then suh Bojeng bace pon tak mauuu jugakk.... dah lame2 ..naik teleng pale i carik org nak bace doa...then my bojeng volunteered (kena paksee sbnrnyer..hikss) laa nak membace.... AMIIINNNNN!!!!

sape nak bace doa niee woiii?? chotz dgn ak memang TAAKK laaaaaaaa kann......(nyorok kat tikar hijau ader laa dorang nieee...)

aminnn..(gambar cilok from kak ayu....)

after dah bace doa for keberkatan majlis.... i passed the floor to kak red to deliver her speech...(pendek..ringkas..padat jer speech kak red....) sebab sumerrr dah dok kebuloqq dah niee..i tauuuu!!!...muahahahaha ...so kak red sangat memahami korang........

"hai...saya laa redmummy....!!"

"terima kasih u guys kerana sudi datang...."

asal kak red cam pregnant niee?? lalalalalaaarikkkssssss...

Alhamduillah..cuaca sangat tenang...tak panas sangat...yang penting TAK HUJAN....(kalo takk tang2 tuh jugak suh sumer GBM tanggal panties nak campak kat atas gazebo....muaakakak)

p/s: ader gambar dicilok from sawanila.com photo gallery...nak gambar lain?? click here...

5 comments:

hotmama said...

wa3X,glamor member aku si sawanila tu.Yat,kalau aku free hari tu confirm aku join skaki redmummy nyer potluck ni.tak per....next nyer potluck yer.

umimia said...

ahahaha..abislah Yan kena ngan kak red...kuorkan gambo pregnant dia..hahahaha..\r\n\r\nselamat spender aku......\r\n\r\n

kyoll said...

uiisshh... hensem gaks orang yang pegang pistol Nikon tu ye.....\n\nhehe.... kalu nak pakai photoG.. calling calling ler.... hahahhaa

Liza said...

Salam perkenalan, memang best the potluk that day, my family and I had so much fun. dgn ini, saya mencadangkan the 5 ladies(plus lil^red next year) to be the AJK tetap seumur hidup for all this events...Cadangan ditutup!!! Hahahaha....

mya said...

good job GBM! meletop kababoom majlisnya.. btw, i baru update.. :D